Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


E5CN_H típusú hőmérséklet szabályzó

2011.02.23

 

e5cn001.jpg

A irányítástechnika egyik fontos fejezete a hőmérséklet szabályozás. Az új E5CN_H típusú szabályzó erre a területre kalauzol el bennünket.

A készülék segítségével lehetőségünk nyílik a PID algoritmus gyakorlati megismerésére.

A készülék előlapról vagy számítógép segítségével programozható.

A vásárolt eszköz eseménybemenetekkel is rendelkezik.

Az új E5_N-H sorozat (E5CN-H, E5EN-H és E5AN-H) a méltán népszerű E5_N családot egy magasabb szabályozási szintre emeli. Az E5_N-H készülékek üzembe helyezése és használata hasonlóan egyszerű, hiszen az E5_N családnál megszokott menüfelépítéssel rendelkezik. Az E5_N-H család azonban egy fejlettebb kivitel, így bemeneti érzékenysége, mintavételezési sebessége és szabályozási jellemzői magasabb szinten állnak az E5_N családhoz képest.

  • Az E5_N családnál megszokott menüfelépítés
  • Gyors mintavételezés (60ms) és pontosabb bemeneti felbontás (0,1%PV)
  • Univerzális bemenet, moduláris kimenet
  • Bankváltási lehetőség az egyszerűbb alapjel és szabályozási paraméterek kiválasztásához
  • Motorosszelep-szabályozás

Gyorsabb bemeneti mintavételezés és szabályozás

Ez lehetőséget biztosít a gyorsabb és pontosabb hőmérsékletszabályozásra a gyorsan változó, illetve zavarérzékeny alkalmazásokhoz egyaránt.

Többszínű kijelző

A különböző színekben megjelenni képes kijelző lehetővé teszi a hőmérséklet állapotának egyszerű ellenőrzését, hiszen a szín megváltozása olyan távolságból is észlelhető, ahonnan a számértékeket még nem tudjuk leolvasni. Ha az ellenőrzőjel a megadott tartományon kívül esik, az ehhez tartozó paraméter szerint a kijelző színe megváltozhat (pl. zöldről pirosra), így értesítve a kezelőt a nem megfelelő működésről.

 

Szakadásfigyelés és bemeneti hiba riasztás (kényszerített beavatkozójel funkcióval)

Egyes területeken, például műanyag fröccsöntő alkalmazásoknál a szerszám a gyakori termékváltás folyamán sokat mozog. Ilyen esetekben könnyen elofőrdulhat az érzékelő vezetékének megtörése, szakadása. Az ilyen esetekhez tartozó riasztás időben fgyelmezteti a kezelőt a problémára, így az időben elhárítható.

Kétlépéses programgörbe

Sok szabályozási folyamatnál (élelmiszeripar, téglagyártás, stb...) szükség lehet egyszerű fűtési program használatára. Ez rendelkezésre áll az új E5_N-H családnál is, így megadható egy felfutési meredekség, és egy hőntartási idő. Az idő letelte utáni üzemmód beállítható, hogy a szabályozó leálljon, vagy folytassa a hőntartást, illetve ezzel egyidejűleg képes a kezelőnek egy jelzést biztosítani. Ezzel a funkcióval lehetőség nyílik az egyszerű, de szabályozott felfűtésre és hőntartásra.